środa, 03 czerwca 2015

Fondue po burgundzku to klasyczne fondue z olejem. Poniżej prosty przepis na samo fondue oraz pasujące do niego sosy:

fondue_burg1

 

fondue_burg2

 

Z: Moje Gotowanie nr 23 (październik 1996)

wtorek, 21 kwietnia 2015

Bouquet garni to pochodząca z języka francuskiego nazwa bukietu ziół, który jest dodawany przy gotowaniu do zupy, rosołu, gulaszu, sosu, wywaru, potrawki, marynaty, mięsa lub przy wędzeniu ryby i usuwany przed podaniem potrawy. Myślę, że jest świetnym dodatkiem do fondue z bulionem.

Więcej o tym pachnącym bukiecie znajdziesz tu.


środa, 15 kwietnia 2015

 

 

Zapisz się na moja listę, aby otrzymywać na maila przepisy na fondue oraz inne ciekawostki związane z tym tematem.

Twoje dane nie zostaną nikomu ujawnione. W każdej chwili będziesz mógł/mogła się wypisać.

UWAGA! NIEKTÓRE PRZEPISY, KTÓRE OTRZYMACIE NA MAILA NIE BĘDĄ ZAMIESZCZONE NA TYM BLOGU, dostaną je tylko osoby z tej listy! Dlaczego? To ujawnię za jakis czas :)

 

Zapraszam:


Email :
Imię :
poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Życie jest zdecydowanie za prędkie. Nie wierzę, że az tak długo mnie tu nie było! No i oczywiście zrobił się bałagan. Niektóre linki wygasły, zdjęcia nie wyświetlają się poprawnie. Porządki trochę zajmą, a na razie nowy wpis :)  

 

Biesiada w żółtym odcieniu 1

 

Biesiada w żółtym odcieniu 2

 

Z: Moje Gotowanie nr 95 (październik 2002)

wtorek, 02 listopada 2010

Czekolada to nieodłączny towarzysz słodkiego fondue. Polecam artykuł Beaty Szczechury Pinezka i fabryka czekolady

wtorek, 26 października 2010

 

Wino często towarzyszy fondue, jak już pisałam tutaj. W związku z tym polecam artykuł Grzegorza Owca "Wino - moja pasja" na stronie Pinezka.pl - magazyn z domieszką absurdu. Można go znaleźć pod tym adresem.


Tagi: wino
11:35, nika7777 , dodatki
Link Dodaj komentarz »

Zapraszam do dołączania do "grupy miłośników maczania w garnku czegokolwiek...palców również ;)".

Adres grupy

wtorek, 19 października 2010

W sklepie Chocolissimo można kupić czekoladę do fondue w pięciu smakach: klasycznym gorzkim, deserowym pomarańczowym i orzechowym, mlecznym karmelowym i białej czekolady.

W podgrzanej czekoladzie zanurzamy kawałki owoców i uczta gotowa :)

 

czwartek, 24 czerwca 2010

Zebrałam całą książkę, publikowaną do tej pory przeze mnie w obrazkach, w jeden plik w formacie pdf.

Pobierz plik

Proszę korzystać - smacznego :)

środa, 23 czerwca 2010
wtorek, 22 czerwca 2010
poniedziałek, 21 czerwca 2010
niedziela, 20 czerwca 2010
sobota, 19 czerwca 2010
 
1 , 2 , 3

Otrzymuj przepisy na maila:

Email :
Imię :

Przepisy na fondue:

Książki kulinarne:



design by irytek